I Congrés de Llibreters de Llengua Catalana

El Gremi de Llibreters de Catalunya va organitzar a Tarragona del 10 al 12 de febrer, coincidint amb la capitalitat de la Cultura Catalana de la ciutat al 2012, el I Congrés de Llibreters de Llengua Catalana, un esdeveniment amb la voluntat d’encetar un debat sobre el tractament i la comercialització del llibre en català i els principals reptes de futur de les llibreries. El congrés se celebrà al Palau de Congressos de la capital tarragonina i va comptar amb la participació i l’assistència de llibreters dels territoris de parla catalana i de professionals del món de llibre, des d’editors fins a escriptors i distribuïdors, i representants d’institucions i de l’Administració.

El contingut del congrés es va estructura en quatre eixos temàtics: 

  1. la formació
  2. la gestió empresarial
  3. les noves tecnologies i models de negoci
  4. la difusió i projecció del llibre en català 

que s’abordaren en format de debat durant dues jornades de treball. El programa incloïa ponents de prestigi d’àmbits com l’economia, les noves tecnologies, la biblioteconomia, el màrqueting i el comerç electrònic, i va comptar amb la col·laboració desinteressada d’escriptors, periodistes, crítics i representants del sector que contribuïren a debatre sobre el paper de la llibreria en la difusió de la literatura catalana. 

El congrés es va cloure amb un resum de les intervencions, la lectura de les conclusions i la presentació de projectes per a la dinamització i professionalització del sector, com el Pla Llibreria Activa, la creació d’una escola de la llibreria i la iniciativa Datallibres-Fundacc. Cal destacar, també, el reconeixement a l’escriptora local Olga Xirinacs, que es va fer a l’acte inaugural. La valoració va ser més que positiva, pels motius principals següents: 

  1. ser el primer congrés professional d’aquest tipus, un guany de visibilitat corporativa,
  2. la intensitat dels debats, amb conclusions operatives i pràctiques,
  3. la presentació sectorial i pública de projectes estratègics d’innovació i competitivitat del comerç llibreter.

Descarrega el llibre del I Congrés de Llibreters 

 

Último mes Maig 2018 Mes següent
L M X J V S D
week 18 1 2 3 4 5 6
week 19 7 8 9 10 11 12 13
week 20 14 15 16 17 18 19 20
week 21 21 22 23 24 25 26 27
week 22 28 29 30 31