Organizada por IFEMA y promovida por la FGEE se celebrará de 4 al 6 de octubre en el pabellón 14 de Feria de Madrid

ARGENTINA, PAÍS INVITADO DE LIBER 2017 

Madrid, 17 de mayo de 2017.- Argentina será el país invitado de honor en la próxima edición de LIBER, Feria Internacional del Libro, que, organizada por IFEMA y promovida por la Federación de Gremios de Editores de España –FGEE-, se celebrará en Madrid del 4 al 6 de octubre. 

Argentina dispondrá de un amplio espacio en la Feria, con cientos de libros, álbumes, catálogos editoriales,  destinados a ofrecer una imagen de lo que pasa hoy en día en la cultura de la Argentina contemporánea. Hasta LIBER asistirán alrededor de 30 autores, más de 20 editores argentinos y autoridades del Ministerio de Cultura, organismo que ha tomado el compromiso de trabajar intensamente para que la participación en la Feria sea un éxito en ventas y relaciones comerciales.

Los principales objetivos de Argentina en LIBER serán fomentar el crecimiento de las editoriales nacionales en las convocatoritas internacionales; fortalecer la presencia argentina en una de las ferias editoriales más importantes de Europa; intensificar los lazos de cooperación entre ambos países, y aumentar la circulación de la literatura argentina en el mercado mundial. 

Su participación se completará con una programación paralela que contemplará charlas, entrevistas y lecturas de los autores argentinos asistentes con autores y editores españoles. Desde siempre, los lectores de Argentina y España han estado unidos por la literatura y desde el Ministerio de Cultura consideran que es una ocasión excepcional para poner de manifiesto esa unión y fortalecer el intercambio cultural.

Argentina y su rico y diverso patrimonio cultural será protagonista de la próxima edición de la Feria Internacional del Libro. Su presencia como invitado de honor representa una oportunidad única para estrechar lazos, consolidar acuerdos y promocionar y presentar la producción editorial argentina no sólo a los editores españoles sino también a los lectores de nuestro país. Dicho programa representa una  excelente plataforma de difusión y promoción del libro argentino a través de presencias destacadas de autores, editores, así como de la representación institucional. La  presencia de Argentina viene avalada, no sólo por su tradición cultural sino, además, por la vitalidad de su mercado editorial.

LIBER cumple 35 años consolidada como la primera muestra dedicada al libro en lengua española en Europa y como principal centro de negocio e intercambio profesional del sector. Con una previsión de participación de más de más de 320 empresas, la próxima convocatoria ofrecerá la más amplia panorámica de la producción editorial actual. Junto a la oferta de los grandes sellos editoriales, la Feria será escenario de un interesante programa de actividades paralelas de carácter profesional y cultural, que reunirá a personalidades del sector editorial y ofrecerá la oportunidad de intercambiar ideas y experiencias sobre temas de máxima actualidad. 

LIBER 2017 está patrocinado por el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, ICEX, Comunidad de Madrid, Ayuntamiento de Madrid y Cedro, y con la colaboración de la Asociación de Editores de Madrid y AC/E.

Berenar Literari de la LLlibreria El Cucut

El pròxim 13 d’abril, dijous sant, se celebrarà la setena edició  del Berenar Literari de la LLlibreria El Cucut de Torroella de Montgrí. Coincideix amb la celebració dels 30 anys de la llibreria.

Amb una participació de més de 70 autors, d’editors i de dibuixants, la llibreria El Cucut aconsegueix complir amb el seu propòsit: que la llibreria sigui el punt de trobada natural entre els autors i els lectors. 

Al Berenar hi participen professionals de la gastronomia de Torroella i de l’Empordà. Restaurant La Sala, Fleca Can Francès, Casa del Te, D.O.Empordà i Caralluna del Montgrí obsequien amb els seus productes als assistents. La llibreria El Cucut cuina els brunyols (aquest any uns 1300) que es consumiran durant tota la tarda. El Berenar Literari compta amb el suport d’Omnium Baix Empordà.

Alguns dels autors que hi trobareu són: Xavier Bosch, Rafael Nadal, Rafael Vallbona, Vicenç Pagès i Jordà, M. Mercè Cuartiella, Saïd El Kadaoui, Josep Navarro Santaeulàlia, Mar Bosch, Neus Arqués, Martí Gironell, Anna Carreras, Joan Isaac, Elisabet Riera, M. Lluïsa Amorós, Elisenda Roca, Maria Carme Roca, entre molts d’altres. Informem que es fa la fotografia de grup a les sis de la tarda, moment en el qual acostumen a ser-hi tots.

Obriran l’acte els parlaments de la Sra. Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura de la Generalitat, el Sr. Antoni Daura, president del Gremi de llibreters de Catalunya, el Sr. Josep M. Rufí, alcalde de l’ajuntament de Torroella de Montgrí.

Trobareu tres espais fàcilment identificats: Les carpes, situades a l’exterior  de la llibreria, on podeu tastar la gastronomia i xerrar en grup. L’interior de la llibreria, on hi ha petites taules  en les quals us podreu fer dedicar llibres i parlar més íntimament amb els autors. I la sala adjacent a la llibreria,  on hem habilitat un espai per a fer-hi conferències. 

Qui ho desitgi  podrà escoltar i parlar amb la Sra. Rosa Rosés, nascuda l’any 1926 i que ha publicat  la seva biografia Trenes talladesRecords d’una nena de Rússiaamb l’editorial Cal·lígraf.  També hi haurà una conversa amb Joan Isaac arran de la publicació del seu primer poemari, Intimissimi (Llibres del Segle), on el poeta i cantautor parlarà de la cançó d’autor i la poesia. Acabades aquestes intervencions, si l’estona ho permet, qui tingui interès a parlar en tindrà l’oportunitat.

 Ens acomiadem i us convidem a fer boca consultant aquests enllaços.

 Gràcies a tots els que hi participeu!

Llibreria El Cucut
www.llibreriaelcucut.cat

Calendari obertura comercial 2017

La Direcció General de Comerç del Departament d’Empresa i Coneixement estableix un total de vuit festius anuals dels quals els ajuntaments poden substituir-ne dues dates i també poden fixar dos festius més per al seu àmbit municipal. Per a tots aquells municipis que no hagin designat els dos dies addicionals d’obertura, s’entenen com a dates escollides el 12 d’octubre i el 3 de desembre de 2017. Els comerços de la ciutat de Barcelona podran obrir al públic els dies 8 de gener, 23 d’abril, 2 de juliol, 1 de novembre i 3, 6, 8, 10, 17 i 24 de desembre de 2017. D’acord també amb la Llei d’horaris comercials, s’afegeixen dos dies més al calendari comercial, que els municipis han de fixar en funció del màxim aprofitament comercial i d’acord amb els comerciants. Més d’un centenar d’ajuntaments catalans han afegit i/o modificat el calendari de festius amb obertura comercial autoritzada per al 2017.

Per a més detall, vegeu si us plau la resolució EMC/2915/2016, de 21 de desembre, publicada en el DOGC:

http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/7274/1569212.pdf 

Distintiu de qualitat "Llibreria de referència" i "Mapa de Llibreries de Catalunya 2016"

El dia 10 de novembre es va presentar a la llibreria Laie el nou distintiu de qualitat "Llibreria de referència" que reconeix l'excel·lència de les llibreries de Catalunya i el "Mapa de Llibreries de Catalunya 2016”

En el link adjunt podeu trobar tota la informació dels dos projectes: https://goo.gl/PbrElS

El dia 12 de desembre es farà la sessió informativa sobre el segell de qualitat i aquest es començarà a implementar a partir del gener del 2017.

“Mapa de Llibreries de Barcelona”

El grup d’editors independents Contexto van presentar dimarts 8 de novembre el “Mapa de Llibreries de Barcelona”. 

El mapa vol ser una eina útil pel lector, que el podrà trobar a les 122 llibreries de Barcelona. 

Podeu consultar-lo en el següent enllaç: 

http://www.contextodeeditores.com/wordpress/wp-content/uploads/2016/11/MapaBarcelona_web2.pdf

O bé trobar-lo en paper a la vostra llibreria de referència.

Último mes Maig 2018 Mes següent
L M X J V S D
week 18 1 2 3 4 5 6
week 19 7 8 9 10 11 12 13
week 20 14 15 16 17 18 19 20
week 21 21 22 23 24 25 26 27
week 22 28 29 30 31