Biblioteques públiques - Llibreries

El Gremi ha estat treballant amb el servei de biblioteques de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona per tal d’estrènyer la col·laboració entre aquests equipaments i les llibreries. Finalment, s'ha formalitzat un conveni amb objectius comuns al voltant d’aquests aspectes:  

1. Libridata i Liberdrac:

  • Dades comunes: les biblioteques públiques disposaran de Libridata i Libridata incorporarà les dades de préstec bibliotecari.  
  • L’intercanvi de Libridata ha de permetre millorar el coneixement dels gustos del lector i facilitar que els usuaris de biblioteques que vulguin comprar llibres ho puguin fer sabent a quina llibreria de proximitat es poden adreçar.
  • Igualment des de Liberdrac s’oferirà als socis de les biblioteques els seus catalègs i serveis comercials.  
  • Instal·lació d’aparadors, senyalètica, etc de les llibreries de proximitat dins les biblioteques. Només en casos absolutament excepcionals, instal•lació de llibreries dins les biblioteques de nova construcció i sempre que no hi hagi llibreries a l’entorn.

 2. Foment del consum i dels índexs lectors:  

  • Activar la connexió entre biblioteques i llibreries pel que fa a l’organització d’activitats, la recepció en els espais propis d’activitats de l’altra part, programació conjunta, comissions compartides, etc., tot plegat amb l’objectiu de recolzar-se mútuament, fer-se conèixer i acréixer el foment lector.

En les properes setmanes es volen iniciar proves pilot per a detectar-ne punts febles, aspectes de millora, definir protocols, etc. Es començarà per les biblioteques que tenen capacitat per fer-ho i les llibreries de l’entorn que vulguin participar-hi i estiguin tècnicament preparades. En aquest sentit, si hi ha cap llibreria que col·labora ja amb una biblioteca pública de manera continuada i té interès a formar part de les proves pilots, féu-nos-ho saber.

 

Último mes Desembre 2017 Mes següent
L M X J V S D
week 48 1 2 3
week 49 4 5 6 7 8 9 10
week 50 11 12 13 14 15 16 17
week 51 18 19 20 21 22 23 24
week 52 25 26 27 28 29 30 31